Yükseltilmiş döşeme, çeşitli alanlarda kullanılabilir ve özellikle ticari, endüstriyel veya teknolojik ihtiyaçları olan mekanlarda tercih edilir. Günümüzde yükseltilmiş döşeme zemin kaplama uygulamalarının sıkça kullanıldığı yerler:
- Ofis Binaları: Ofis binalarında yükseltilmiş döşeme, kablo yönetimi, iletişim hatları ve altyapı sistemlerini gizlemek ve düzenlemek için tercih edilir.
- Veri Merkezleri: Veri merkezleri, yüksek miktarda elektrik, veri ve iletişim altyapısına sahiptir. Yükseltilmiş döşeme, bu tür merkezlerde kablo yönetimi ve hava sirkülasyonu için kullanılır.
- Bankalar ve Finans Kuruluşları: Teknoloji altyapısı ve güvenlik gereksinimleri nedeniyle bankalar ve finans kuruluşları yükseltilmiş döşeme kullanabilir.
- Hastaneler ve Sağlık Tesisleri: Tıbbi ekipmanların, kabloların ve iletişim hatlarının düzenlenmesi ve yönetimi için yükseltilmiş döşeme tercih edilir.
- Üretim ve Endüstriyel Tesisler: Büyük üretim tesislerinde, ekipmanların altına altyapı elemanları yerleştirmek ve tesis içi ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yükseltilmiş döşeme kullanılır.
- Eğitim Kurumları: Okullar, üniversiteler ve araştırma kurumları, laboratuvar altyapısı ve iletişim hatları nedeniyle yükseltilmiş döşeme tercih edebilir.
- Perakende Mağazaları: Büyük perakende mağazaları, özellikle güvenlik sistemleri, aydınlatma ve kablo yönetimi için yükseltilmiş döşeme kullanabilir.
- Fuar ve Etkinlik Alanları: Fuar ve etkinlik alanlarında geçici altyapı gereksinimlerini karşılamak için yükseltilmiş döşeme kullanılabilir.
- Restoranlar ve Oteller: Restoran ve otellerde, mutfak altyapısı ve iletişim hatlarını düzenlemek için yükseltilmiş döşeme kullanılabilir.
- Bilgi Teknolojisi ve Telekomünikasyon Merkezleri: İletişim hatları ve cihazları yönetmek için yükseltilmiş döşeme tercih edilir.