UYAP Server, bilgisayarıma takılı e-imza ile UYAP Avukat Portal’a bağlanarak taraf olduğum dosyalar üzerinde işlem yapmamı sağlayan, SHA Yazılım tarafından yapay zeka destekli olarak geliştirilmiş bir yazılımdır. UYAP 5 aktif oturum hatası, UYAP birden fazla giriş sorunu ve UYAP başka bilgisayarda oturum açıldı uyarıları, özellikle yoğun çalışan hukuk bürolarında ciddi zaman kaybına yol açar. UYAP Server sayesinde tek bir UYAP oturumunu birden fazla bilgisayarda güvenli şekilde kullanabiliyorum. Ofisteki ekip arkadaşlarım ya da farklı şehirlerdeki kullanıcılar aynı e-imza ile sisteme bağlanabiliyor ve işlemler kesintiye uğramıyor. Bu yapı, 9. Madde UYAP banlanma riskini de ortadan kaldırıyor. Tüm veriler kurulu olan ana bilgisayarda saklanıyor ve kontrol tamamen benim elimde kalıyor.

Yetkilendirme, Raporlama ve Dijital Arşiv
UYAP Server, yetkilendirdiğim kullanıcılardan gelen talepleri sıraya alarak UYAP sistemine iletiyor ve gelen yanıtları belirlediğim yetkilere göre kullanıcı ekranlarına aktarıyor. Kullanıcıların yaptığı tüm sorgu, ödeme ve işlemleri anlık olarak raporlayabiliyorum. Benden habersiz evrak imzalama, evrak gönderme, dosya inceleme ya da ödeme yapılmasını engelleyebiliyorum. 5 kullanıcı sınırı, 9. madde e-imza kilitlenmesi ve eş zamanlı sorgu hatası gibi klasik UYAP problemleri tamamen devre dışı kalıyor. UYAP Server ile taraf olduğum dosyalara ait tüm evrakları dijital arşivimde tutabiliyor, sorgu sonuçlarını kronolojik olarak görüntüleyebiliyor ve istersem bilgisayarıma kaydedip çevrimdışı erişim sağlayabiliyorum. Diğer kullanıcılar işlem yaparken benim manuel icra takibi açabilmem de iş akışını ciddi şekilde hızlandırıyor.
Çoklu UYAP Kullanımı ve Esnek Çalışma Düzeni
Birden fazla UYAP kullanılabilir mi sorusuna UYAP Server pratik bir çözüm sunuyor. Aynı ofiste ya da farklı şehirlerde, tek bir e-imza ile çoklu UYAP kullanımı mümkün hale geliyor. Eski multi uyap ve multilogin programlarının sebep olduğu eş zamanlı sorgu hataları bu sistemde yaşanmıyor. Uyap çoklu oturum açma yazılımı olarak geliştirilen UYAP Server, UYAP Avukat Portal işlemlerini tek merkezden yönetmemi sağlıyor. Satın alma şartı olmaksızın sunulan ücretsiz 3 gün deneme ile sistemi risksiz şekilde test edebiliyor, tüm ofis ekranlarından stabil ve güvenli erişim sağlayabiliyorum.