İslamiyette Yanlış Bilinen Çok Eşlilik

Charismax

Back'in Zeka
Anlamlı bir sözlük anlamı olacağını düşünüyorum... Çünkü işine geldiği gibi yorumluyanlar ülkesi olarak genelde hep müslüman ülkelerinde islam küçük yaşta evliliği desteklediğini ve çok eşliliği savunduğunu düşünüyorlar.. İşin aslı kesinlikle öyle değil arkdaşlar..

İslamiyet öncesi eş'liliklere bakın.. İslam evliliği 4' çıkarmadı 4' eş ile sınırladı ... Sınırlarken''de şartlar koydu ruhsatı verdi ama şartlar ve tavsiye olarak önermedi.. Yani öyle keyfiyetten 4 eş ile evlenemezsiniz..

İslamiyet evlilik sınırı olmayan dönemde bir erkeğin 50' eşinin olduğu cahiliyet döneminde' 4' sınırlaması koydu.. 50 eş abartmıyorum 100 eşi olan bile vardı .. Nikahsız islamiyetten önce.. Şimdi bilgisi olmayan geçmiş islam tarihini ve kısaslarını bilmeyenler diyor'ki islam çok eşlilik savunuyor hayır savunmuyor.. suistimal siyasi olayların kurbanı bu konular..

İtirazı olan tatmin olmayan varsa bu konuyu sözlük olarak sayfalarca açabilirim her yerden delilde getire bilirim ama ben hoca değilim... sadece bir çok yerde gördüğüm islam karşıtı fobi'sel olaylar dikkatimi çekiyor ... İslam tarihinden beri bu tartışılıyor... Biraz gerçek mana'da araştırırsanız iyi niyet samimiyetle İslamın tek eşlilik olayını 4' e çıkardı gibi bir algı oluşturulduğunu anlarsınız.. Hayır çok eşliliğe sınırlamasını 4 olarak koydu... Allahın izni 4' dür bunu ilk eş kabul edecek' ki etmese bile helal haramı nikahla Allah izin vermiştir .. KOCA ÇOK ZENGİN OLACAK HİÇ BİRİNE AYRI DAVRANIŞTA BULUNMAYACAK bunu yapabiliyorsanız diyerek ruhsat vermiştir.. ama hiç bir zaman kadınlarınızı bu şekilde tatmin edemeyeceksinizide belirtmiştir...

Çocuk yaşta evlilik olayına gelince .. islam size her ergenliğe her regl çağına gelen kızla evlenin demiyor... size bize o şartları vasıfları taşıyan her kız'a annelik adayına el verişli olduğunu ve nikah olacağını söylüyor.. ve sonrada diyorki zamanımızın ismiyle sosyal gelenek görenek elverişliği ile bunu gerçekleştirin... yani hormonları erken işlem gösteren 9 10 yaşındaki kız ile 16 yaşındaki kız'ın durumu aynı değil... burada'da sosyal yaşantının gidişatları devreye giriyor... yani iş şeriat denilip direk kurandan kanunu çek demiyor sana zaten öyle olsa şeriatta göre dünyada insan nüfusu %100 olduğunu var sayalım %60 65'lere düşer...

fikri olan varsa bildiği kadarını sözlük anlamı olarak düşebilir buraya.. ama tekrarlıyorum islamda 4 evlilik yükseltme değildir.. aksine indirmedir cahiliyet döneminde çok eşlilik sapkınlık derecesindeydi...

Son düzenleme:

Destina

New Member
Yanıt: İslamiyette Yanlış Bilinen Çok Eşlilik

Millet hebele hübele bilgilere alıştıklarından karalamak işlerine geliyor.
Cahiliye döneminde de 1 kadının 10 eşi oluyormuş. Doğan çocukların hangi adamdan olduğu bilinmiyordu "Soy" diye birşey var sizin umursamadığınız yani. Bu yüzden de kadınlar'ın 1 eşi olabilir. Zaten fazlasına günümüzde O.. damgası vurulur. :D moderndiniz hani ne oldu ki? Jdjdkdkd.. zaten yapanlar var daha boşanmadan başka adamla olup hatta dini nikah kıyan. Olmuyor bacım nikahın olmuyor kıyma boşuna. :D