Canlı Hayvan Kantarı Weiloda

benaykt

Member
Site adı: Weilo
Site Adresi: Weilo.com.tr
Site Konusu: Elektronik ve mekanik tartı aletleri
Açıklama:

Endüstriyel dönüşümün hız kazandığı günümüzde, fabrikalar ve lojistik merkezleri operasyonel süreçlerini hızlandırmak adına insansızlaştırma ve otomasyon çözümlerine yönelmektedir. Bir işletmede tartım süreçlerinin manuel olarak yürütülmesi, sadece zaman kaybına yol açmaz; aynı zamanda insan hatasından kaynaklanan hatalı veri girişlerine ve ticari kayıplara da zemin hazırlar. Tartım teknolojilerinin yenilikçi markası Weilo, geliştirdiği akıllı otomasyon sistemleri ve çevre birimleri entegrasyonuyla kantar istasyonlarını tamamen dijital birer veri merkezine dönüştürmektedir.

Akıllı Plaka Tanıma ve Bariyer Entegrasyonları

Geleneksel tartım süreçlerinde sürücünün araçtan inmesi, tartım fişini alması ve ilgili personele teslim etmesi gibi adımlar, yoğun araç trafiğine sahip tesislerin giriş-çıkışlarında ciddi darboğazlar yaratır. Weilo, ağır vasıta kantarları için geliştirdiği entegre otomasyon çözümleriyle bu süreci saniyelere indirmektedir. Kantar girişlerine konumlandırılan akıllı plaka tanıma kameraları, aracı otomatik olarak algılar. Sistem, araç platforma çıktığı an ağırlık bilgisini plaka ile eşleştirerek dijital veri tabanına kaydeder.

Sürücü terminalleri ve trafik ışıkları sayesinde sürücü, yerinden kalkmadan süreci tamamlar ve akıllı bariyer sisteminin açılmasıyla tesis içine güvenle yönlendirilir. Özellikle maden ocakları, limanlar ve büyük lojistik üslerinde tercih edilen 60 tonluk kantar modelleri, bu otomasyon altyapısı sayesinde 7/24 insansız olarak kesintisiz bir performansla çalışabilmektedir.

Şehir İçi Tedarik Zincirinde Kusursuz Dijitalleşme

Otomasyon ve veri güvenliği ihtiyacı, sadece büyük endüstriyel tesisler ve tırlar için geçerli değildir. Şehir içi dağıtım hatlarında, gıda nakliyesinde ve kargo transfer merkezlerinde de anlık veri akışı operasyonel karlılığı doğrudan belirler. Hafif ticari araçların ve panelvanların yük kontrolünü sağlayan kamyonet kantarı sistemleri, Weilo’nun gelişmiş yazılım desteğiyle buluştuğunda işletmelere anlık stok ve sevkiyat takibi yapma fırsatı tanır.
Kantardan elde edilen ağırlık verileri, Wi-Fi veya Bluetooth gibi kablosuz ağ protokolleri üzerinden doğrudan merkezi depo yönetim sistemine (WMS) aktarılır. Bu sayede, hangi kamyonetin hangi bayiye ne kadarlık bir ürün sevkiyatı yaptığı merkez ofis tarafından anlık olarak izlenebilir, faturalandırma ve irsaliye süreçleri dijital ortamda hatasız bir şekilde başlatılabilir.

Veriye Dayalı Çiftlik Yönetimi ve Dijital Takip

Weilo, endüstriyel otomasyon yeteneklerini tarım ve hayvancılık sektörünün hizmetine de sunmaktadır. Modern büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinde sürü yönetim yazılımları, her hayvanın sağlık ve gelişim tablosunu çıkarır. Bu yazılımların en çok ihtiyaç duyduğu veri ise hayvanların canlı ağırlıklarıdır.

Gelişmiş RFID (kulak küpesi okuyucu) entegrasyonuna sahip canlı hayvan kantarı modelleri, hayvan kafese girdiği an küpe numarasını okur. Aynı esnada akıllı indikatör yazılımı, hayvanın hareketli olmasına rağmen net ağırlığını saniyeler içinde tespit eder ve bu iki veriyi birleştirerek sürü yönetimi programına otomatik olarak gönderir. Personel müdahalesine gerek kalmadan yürütülen bu süreç, çiftlik yönetimini tamamen veriye dayalı ve profesyonel bir boyuta taşır.