Arkadaşa borç para vermek

eLfida

~Ponçik Hanım~
Yönetici
Eğer çok çok samimi değilseniz ve bu arkadaş borcuna sadık biri değilse dünyanın en can sıkıcı olayı olabilir. Siz elinizde olmasa da bulur bir şekilde verirsiniz ama o eli bollaşınca dahi lafını açmaz. siz lafını açmaya çekinirken onun umrunda olmaz. Böyle bir saçmalıklar silsilesi işte. En iyisi ne borç alacaksın ne borç vereceksin. Çok yakın arkadaşlar hariç tabi. Çok yakın arkadaşın olsa da ödeyebilecek duruma geldiğin an ödemelisin zaten.

Hatta size kısa bir anımı anlatayım ;
Çalıştığım yerde bir abla 2 çocuğu olduğunu ve kocasının çalışmadığını, kendisininde işkur üzerinden girip henüz para almadığını belirtti. Ardından akşam eve gitsem yemek yapamam çünkü tüp bitti dedi. Bende bilmiyorum tabi tüp fiyatlarını yanımda 100 lira vardı o gün için, çıkardım yeter mi abla dedim, verdim. Aldı ve maaşı alınca veririm dedi. Üzerinden 3 ay geçti vermedi üstüne birde işten çıktı.. Yani bazıları iyi niyetten soğutuyor.​

Charismax

Back'in Zeka
Yanıt: Arkadaşa borç para vermek

ben bu borç para olayına biraz farklı bakıyorum.. ben param varkende borç isteye biliyorum.. tanıyım tanımıyim geri dönüş yaptıktan sonra.. şimdi şöyle bir durum var .. bazen düşersin gerçekten borç lazımdır o an hayat kurtarıcak birşeydir.. bazende an itibarı ile yoktur hani anlıksındır tamammı dışarda olduğunu farzet örnek veriyorum .. elini cebine attın cebinde yok ama evde paran sende eve gidiyorsundur zaten ama para o an biri için bişi için lazım.. evine giden bir komşun yanından geçiyor .. derim bi 50 lira ver 5 dk ya evin ordayım geri veririm gibi olayım çok oluyor benim..

Hesna

Active Member

"Borc" diyince borc isteyen arkadasima verdigim para aklima geliyor benim de. Ayni okulda ben ogretmenim o mudur, geri de gelmedi o para. Hadi ben gözümden çıkarttım artık anladim ki gelmeyecek de, yıllar oldu annem niye unutmadı. Arada arkadaş arıyor nasilsin diye, şu borç verdiğin Ö* değil mi arayan diyor; gelme gülme.D:

R

Rima

Guest

Herkes bu durumdan müzdarip sanırım. Ben de abi dediğim bir adama vermiştim. Borç olarak da değil yardım etmek isteyip vermiştim kendisi ısrarla borç olarak almıştı parayı. Sonra benimle olan dostluğunu da bitirip sırra kadem bastı :D
Her neyse başımın, gözümün sadakası olsun diyip unuttum gitti :D