R
Rima
Guest
Helpserv kelime anlamı olarak "Yardım Servisi" anlamına gelmektedir.
Servis tabanlı komutlar hakkında yardım almamızı sağlayan services birimidir.
Bu Servisler; Nickserv, Chanserv, Memoserv, Operserv, Statserv'dir.
Bu servisler hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help
Bu komut sayesinde, yardım aldığımız servis hakkında bilgi alırız.
Örneğin; nickserv hakkında bilgi almak için;
/nickserv help
komutu kullanılır.
Örnekte göstermiş olduğumuz komutu kullandığımızda nickserv hizmetini nasıl kullanacağımız dair bilgi alabiliriz.
Not: Verdiğimiz örnekten yola çıkarak diğer servisler hakkında da bilgi almak için aynı işlemi uygulanır
-
Servisler üzerindeki kullanılan komutlar hakkında yardım alabilmek için de helpserv'den faydalanabiliriz.
Bu servislerin komutları hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help commands
Bu komut sayesinde, yardım aldığımız servis üzerinde kullanabileceğimiz komutları görebiliriz.
Örneğin; nickserv komutları hakkında bilgi almak için;
/nickserv help commands
komutu kullanılır.
Bu komutu kullandığımızda; nickserv üzerinde kullanabileceğimiz birincil komutlara ulaşırız.
Örneklendirdiğimiz services üzerinden gidecek olursak karşımıza çıkacak olan nickserv komutları; register, auth, sendauth, identify, sendpass, drop, link, unlink, listlinks, access, ajoin, set, unset, recover, release, ghost, info, listchans, status
Bu komutların ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını görmek için;
Kullanım şekli: /servisismi help parametre
Örneğin: nickserv drop komutu hakkında bilgi almak için;
/nickserv help drop
komutu kullanılır.
Bu komut sayesinde drop komutunu nasıl kullanmamız gerektiğini ayrıntılı bir şekilde öğrenebiliriz.
-
Nickserv komutlarını belirtirken set parametremizin altını çizerek belirttim. Çünkü; sunucu üzerindeki tüm servislerin* (Statserv hariç) set komutunun alt parametleri vardır.
Servisler üzerinde bulunan set komutları hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help set
Örneğin: Nickserv set komutları hakkında bilgi almak için;
/nickserv help set
komutu kullanılır.
Örneğimizde belirttiğimiz komutu kullandığımızda Nickserv set komutunun alt parametreleri karşımıza çıkacaktır.
Bu alt parametrelerimiz; password, language, url, email, kill, info, arkadas, secure, private, hide, timezone, noop, mainnick'dir.
Listelemiş olduğumuz parametreler hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help set <parametre>
Örneğin; Nickserv set kill komutu hakkında bilgi almak için;
/nickserv help set kill
komutu kullanılır.
Bu komut sayesinde nickserv kill komutunun nasıl kullanıldığını görmüş olacağız.
Önemli Not: OperServ ve StatServ servisleri sadece sunucu yöneticileri için açıktır. Bu servisler hakkında yardım alabilmek için yönetici olmak şarttır.
HelpServ konu anlatımı burada sona ermiştir.
Anlatım: Rima
Servis tabanlı komutlar hakkında yardım almamızı sağlayan services birimidir.
Bu Servisler; Nickserv, Chanserv, Memoserv, Operserv, Statserv'dir.
Bu servisler hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help
Bu komut sayesinde, yardım aldığımız servis hakkında bilgi alırız.
Örneğin; nickserv hakkında bilgi almak için;
/nickserv help
komutu kullanılır.
Örnekte göstermiş olduğumuz komutu kullandığımızda nickserv hizmetini nasıl kullanacağımız dair bilgi alabiliriz.
Not: Verdiğimiz örnekten yola çıkarak diğer servisler hakkında da bilgi almak için aynı işlemi uygulanır
-
Servisler üzerindeki kullanılan komutlar hakkında yardım alabilmek için de helpserv'den faydalanabiliriz.
Bu servislerin komutları hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help commands
Bu komut sayesinde, yardım aldığımız servis üzerinde kullanabileceğimiz komutları görebiliriz.
Örneğin; nickserv komutları hakkında bilgi almak için;
/nickserv help commands
komutu kullanılır.
Bu komutu kullandığımızda; nickserv üzerinde kullanabileceğimiz birincil komutlara ulaşırız.
Örneklendirdiğimiz services üzerinden gidecek olursak karşımıza çıkacak olan nickserv komutları; register, auth, sendauth, identify, sendpass, drop, link, unlink, listlinks, access, ajoin, set, unset, recover, release, ghost, info, listchans, status
Bu komutların ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını görmek için;
Kullanım şekli: /servisismi help parametre
Örneğin: nickserv drop komutu hakkında bilgi almak için;
/nickserv help drop
komutu kullanılır.
Bu komut sayesinde drop komutunu nasıl kullanmamız gerektiğini ayrıntılı bir şekilde öğrenebiliriz.
-
Nickserv komutlarını belirtirken set parametremizin altını çizerek belirttim. Çünkü; sunucu üzerindeki tüm servislerin* (Statserv hariç) set komutunun alt parametleri vardır.
Servisler üzerinde bulunan set komutları hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help set
Örneğin: Nickserv set komutları hakkında bilgi almak için;
/nickserv help set
komutu kullanılır.
Örneğimizde belirttiğimiz komutu kullandığımızda Nickserv set komutunun alt parametreleri karşımıza çıkacaktır.
Bu alt parametrelerimiz; password, language, url, email, kill, info, arkadas, secure, private, hide, timezone, noop, mainnick'dir.
Listelemiş olduğumuz parametreler hakkında bilgi almak için;
Kullanım şekli: /servisismi help set <parametre>
Örneğin; Nickserv set kill komutu hakkında bilgi almak için;
/nickserv help set kill
komutu kullanılır.
Bu komut sayesinde nickserv kill komutunun nasıl kullanıldığını görmüş olacağız.
Önemli Not: OperServ ve StatServ servisleri sadece sunucu yöneticileri için açıktır. Bu servisler hakkında yardım alabilmek için yönetici olmak şarttır.
HelpServ konu anlatımı burada sona ermiştir.
Anlatım: Rima