Sosyal Karşılaştırma

Painfully

Well-Known Member
Sosyal Karşılaştırma

Sosyal Karşılaştırma;

Bireyin kendisi hakkında bir fikir edinebilmek veya sahip olduğu fikri korumak için kendini diğerleriyle karşılaştırma sürecidir. Sosyal karşılaştırma, kıyas noktası olarak alman kişi veya gruplara bağlı olarak farklı şekiller alır; örneğin aşağı doğru karşılaştırma, yukarı doğru karşılaştırma, benzerleriyle karşılaştırma gibi. Ayrıca karşılaştırma boyutuna göre de farklı şekiller alabilir; örneğin, yeteneklerin karşılaştırılması, bilgi ve becerilerin karşılaştırılması gibi.

-Alıntıdır.​

Charismax

Back'in Zeka
Yanıt: Sosyal Karşılaştırma

Sürü psikokojisinden ayrılanların yaşadığı psikoloji bu..
Acaba'lar psikolojisi ruh hali sendromları..
Sosyal karşılaştırmanın yelpazesi o kadar genişki her karşılaştırma yada şöyle diyeyim her alınan kararın düşülmesi sorgulanması acabası iyisi mi kötü sü mü gibi gibi yüzlerce soruya iç sesinle cevap arama eylemine sokuyor...
Bu psikoloji beni 2 sene zorladı 1.5 sene bunun özel kılavuzlugunu aldım varya.. allah rahmet eylesin nihal abla genç yaşta gitti.. mekanı cennet olsun .. konuya girince aklıma geldi iyimi bi fatiha okuyim :)
Benim bu cıvık espirilerimin zeminde bu yatıyor psikoloji analizi.. deliye akıllıca yaklaşılmaz'ki :s