HelpOp Komutları Konu Anlatımı

• Konbuyu başlatan Rima
  • Başlangıç tarihi
R

Rima

Guest
HelpOp Komutları;* sunucu tarafından desteklenen IRCd hakkında bilgi almamızı sağlayan yardım menüsüdür.

HelpOp komutu sadece IRCd tabanlı komutlar hakkında yardım vermektedir. Bu demek oluyor ki;

Bir komutun IRCd tabanlı ya da Client tabanlı olup olmadığını anlamak için /helpop* komutundan yararlanabiliriz.

IRCd tabanlı olup /helpop* komutundan yer almayan çok az komut vardır.

Kullanımı:* /helpop ?komut ve ya /raw help ?komut

Not:* İkinci kullanımda vermiş olduğum /raw help ?komut komutunu kullanırken başa raw mutlaka konulmalıdır. Aksi takdirde IRCd Clientimizin kendi help dosyası açılır.

-

Helpop komutu ile yardım alacağımız komutları görebilmek için /helpop* komutunu kullanabiliriz.

Şimdi bu komutu kullandığımızda karşımıza çıkan komutları tek tek inceleyelim.

-

/helpop ?usercmds:* Kullanıcıların sunucuda kullanabileceği bir komutların tümünü gösterir. Komutu uygulayarak şematik sonucunu görebiliriz.

-

/helpop ?opercmds:* Sunucuda bulunan yetkililerin kullanabileceği komutların tümünü gösterir. Komutu uygulayarak şematik sonucunu görebiliriz.

Not:* Bu komut ile bilgilere herkes tarafından ulaşılır ama kullanımı sadece sunucu yöneticilerine açıktır.

-

/helpop ?svscmds:* Sunucu üzerindeki servislere gönderilebilen komutların tümünü gösterir. Komutu uygulayarak şematik sonucunu görebiliriz.

-

/helpop ?umodes:* Sunucu üzerinden bulunan kullanıcıların kullanabileceği kipleri gösterir. Komutu uygulayarak şematik sonucunu görebiliriz.

Not:* Bu komutun bir alt komutu yoktur. Gerekli bilgiler direkt olarak karşımıza liste olarak çıkacaktır.

Nickimize kip eklemek ya da silmek için; /mode nick +kipleri -kipler* komutunu kullanabiliriz.

-

/helpop ?chmodes:* Sunucu üzerinde bulunan kullanabileceğimiz kanal kiplerini gösterir. Komutu uygulayarak şematik sonucunu görebiliriz.

Not:* Bu komutun bir alt komutu yoktur. Gerekli bilgiler direkt olarak karşımıza liste olarak çıkacaktır.

Kanala kip eklemek ya da silmek için; /mode #kanal +kipler* -kipler* komutunu kullanabiliriz.

-

/helpop ?oflags:* Sunucuda yetkili olan oper ve adminlerin oper şifrelerini girdiği andan itibaren alacakları kipleri gösterir. Komutu uygulayarak şematik sonucunu görebiliriz.

Yardım menüsünde yer almayan 2 komut daha vardır.

/helpop ?chmodef:* Flood komutları hakkında bilgi verir.
/helpop ?extbans:* Extban komutları hakkında bilgi verir.

-

HelpOp Komutu* konu anlatımı sona ermiştir.
Anlatım:
Rima