+f (Flood) Konu Anlatımı

• Konbuyu başlatan Rima
  • Başlangıç tarihi
R

Rima

Guest
+f Flood parametreleri;* bağlı olduğumuz bir kanala kullanıcılar veya clone botlar tarafından yapılan saldırılara yüksek düzey güvenlik sağlamak amacı ile kullanılmaktadır

+f flood parametreleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için /helpop ?chmodef komutunu uygulayabilirsiniz.
-
+f parametreleri sayesinde ; belirtilen kanala belli saniye arasında girişlerini, belirtilen kanala mesaj gönderimini , belirtilen kanalda nick değişimini, belirtilen kanalda knock mesajları (kanala dışarıdan mesaj gönderimi) gönderimini, belirtilen kanalda tekrar edilen yazıları engelleyebiliriz.

Belirtilen engellemeleri tanımlama amaçlı +f kipine ait saldırı tipleri, bu tiplerin ne anlama geldiği (yani adı), tiplere karşı normal hamleleri ve extra hamleleri vardır.

Bu sistemi bir tablo halinde açıklayalım;

-

===========================================
==---Tip-------Adı----------Normal Hamle-----Ekstra hamleler---==
==----c------ CTCP-------------- +C-------------- m, M --------==
==----j------ Join-------------- +i--------------- R ----------==
==----k------ Knock------------- +K-------------- YOK ---------==
==----m----- Mesajlar----------- +m--------------- M ----------==
==----n--- Nick değişimi-------- +N-------------- YOK ---------==
==----t------ Mesaj------------ kick ------------- b ----------==
===========================================

-
Tabloda görüldüğü gibi her bir eylem için farklı bir hamle ve extra hamle vardır.

-

Bilgi:* Kanalda kalıcı olması için mlock'a alınması gerekir.

Kullanımı:* /cs set mlock #kanal +f [<miktar><tür>#<süre><hamle>]:<saniye>
-
Örnek:* #ortam kanalına, 20 saniye içerisinde 10 join yapılırsa, kanal otomatik olarak 4 dakikalığına +R mode'una alınsın ?

Cevap:/mode #ortam +f [10j#R4]:20 " şeklindedir.

Komutu, açıklamasıyla beraber inceleyelim ;
-
10j* = Bu kısıma olay diyoruz. Sorudaki olay ise 10 join dir. Olay yazılırken, ilk olarak sayı daha sonra tip yazılır.

R4* = Bu kısıma ceza diyoruz. Sorudaki ceza ise, kanalın 4 dk +R moduna alınmasıdır. Ceza yazılırken, ilk olarak mode daha sonra kac dakika aktif kalacağı yazılır.

-

Şimdi kipleri inceleyelim.

c kipi:* Bu kip kanala gönderilen CTCP metinlerini Engelleyecektir.

Kullanımı: /mode #kanal +f <[limit><c>#<C-m-M><dakika>]:saniye

-

Örnek: #ortam kanalında 20 saniye içerisinden 4 ctcp mesaji gönderilirse, kanalın 5 dakika +C olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [3c#C7]:10

Örnek: #ortam kanalına 20 saniyede 8 ctcp mesaji gönderilirsin, limit aşılırsa Kanal 5 dakika +M olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [8c#M5]:20

-

j kipi:* Bu kip, kanala yapılan çoklu join flood'u engelleyecektir.

Kullanımı:* /mode #kanal +f <[limit><j>#<i,R><dakika>]:saniye

Örnek: #ortam kanalında 10 saniye içerisinde 5 kullanıcı girerse, kanalın 10 dakika +i olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [4j#i10]:10

Örnek: #ortam kanalında 10 saniye içinde 8 giriş yapılabilsin, limit aşılırsa kanal 5 dakika +R olmasını istiyorum.

Cevap:* /mode #Help +f [8j#R5]:10

-

k kipi: Bu kip, kanala gönderilen çoklu knock mesajlarını engellemek için kullanırız.

Kullanımı: /mode #kanal +f [<limit><k>#<K><dakika>]:saniye

Örnek: #ortam kanalına 20 saniye içerisinde 10 knock mesajı gönderilirse, kanalın 4 dakika +K olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [9k#K4]:20

Örnek: #ortam kanalına 15 saniyede 8 Knock mesajı gönderilsin, Limit aşılırsa kanal 5 dakika +K olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [8k#K5]:15

-

m kipi: Bu kip, kanala gönderilen çoklu metin satırlarını engelleyecektir.

Kullanımı: /mode #kanal +f [<limit><m>#<m-M><dakika>]:saniye

Örnek: #ortam kanalında 40 saniye içerisinde 5 mesaj gönderilirse, kanalın 7 dakika +m olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [5m#m7]:40

Örnek: #ortam kanalında 15 saniye içerisinde 9 mesaj gönderilsin, limit aşılırsa kanal 4 sakika +M olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [9m#M4]:15

-

n kipi:* Bu kip, kanal içerisindeki çoklu nick değişimini engelleyecektir.

Kullanımı:* /mode #kanal +f [<limit><n>#<N><dakika>]:saniye

Örnek: #ortam kanalında 20 saniye içerisinde 5 nick değişimi yapılırsa, kanalın 5 dakika +N olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [4n#N5]:20

Örnek: #ortam kanalında 10 saniye içerisinde 5 nick değişim yapabilsin, limit aşılırsa kanal 7 dakika +N olmasını istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [5n#N7]:10

-

c kipi: Bu kip, mesaj tekrarlı flood için kullanılan bir savunma mekanizmasıdır.

Kullanımı:* /mode #kanal +f [<limit><t>#<kick-b>]:<saniye>

Örnek: #ortam kanalında 30 saniye içerisinde 8 mesaj gönderen kullanıcıya ban uygulanıp kanaldan atılsın istiyorum.

Cevap: /mode #ortam +f [7t#b]:30

Örnek: #ortam kanalında 25 saniye içinde kullanıcı en fazla 10 mesaj yaza bilsin, limit aşılırsa kullanıcıya kick atılsın.

Cevap: /mode #ortam +f [10t#kick]:25

Notlar:

- Kanalda %, @, & ve ~ prefixlerine sahip kullanıcılar belirlenen limiti ihlal etseler dahi bu türden etkilenmezler.

- Herhangi bir tür belirlenmeyen flood komutlarında otomatik olarak t türü uygulanır.

- t türü için kullanılabilecek 2 özel komut vardır.

Bunlar;

1- /mode #ortam +f 5:10 => /mode #ortam +f [5t#kick]:10 komutu ile aynı işlevi görür. Limit ihlali yapan kullanıcıyı kanaldan atar.

2- /mode #ortam +f *5:10 => /mode #ortam +f [5t#b]:10 komutu ile aynı işlevi görür. Limit ihlali yapan kullanıcıya ban uygulayıp, kanaldan atar.

- Ceza ve extracezayı bir arada kullanabilen tek kip t kipidir.

Şimdi bütün kipleri tek komutla nasıl kullanıcağımızı örnek bir şekilde aşşağıda inceliyelim.

Örnek: #ortam kanalında aşağıdakileri uygulamak istiyorum;

a) 30 saniyede, 10 giriş yapılırsa, 3 dakikalığına +i kipine alınsın.
b) 30 saniyede, 15 mesaj gönderilebilsin, eğer limit aşılırsa, 5 dakikalığına +m kipine alınsın.
c) 30 saniyede, 7 CTCP mesajı gönderilebilsin, eğer limit aşılırsa 7 dakikalığına +C kipine alınsın.
d) 30 saniyede, 10 nick değişimi olsun, eğer limit aşılırsa 10 dk +N kipine alınsın.
e) 30 saniyede, 15 knock gönderilirse, 3 dk +K kipine alınsın.
f) Hepsini tek komutta toplamak istiyorum.

Cevap:

a) /mode #ortam +f [9j#i3]:30
b) /mode #ortam +f [15m#m5]:30
c) /mode #ortam +f [7c#C7]:30
d) /mode #ortam +f [10n#N10]:30
e) /mode #ortam +f [14k#K5]:30

Hepsini tek komutta birleştirirsek;

/mode #ortam +f [9j#i3,15m#m5,7c#C7,10n#N10,14k#K5]:30 Şeklindedir.

+f (Flood) Parametreleri Konu Anlatımı Sona Ermiştir.
Anlatım:
Rima