Dünya Üç Bloktan İbaret

Painfully

Well-Known Member
Dünya Üç Bloktan İbaret

Nasıl bir dünyadayız fark edebilen var mı? Kendimizi bilmeye başladığımızda burası koskocaman bir yerdi. Her gün farklı bir güzel her gün yepyenilikler. Sonra bir bir bloklar yerleşmeye başladı gözümüzün önümüze. Burası evin, burası okulun ve burası da işin. Adına da yaşam alanı dediler bunlar arasında gidip gelmemiz için.

Gel zaman git zaman bloklar uzadı büyüdü biz küçücük kaldık aralarında. Gölgesinde oturup dinlendik, Teras katında havamızı aldık kükürtü bol olanından. Ve şimdi yine dört duvar arasında gözlerimiz devrilene kadar azmettik.

Şimdi bakıyorum da dünya oluvermiş camdan bir ekran. İçinde de sadece bildiğim bir kaç blok. Dünyanın bütün blokları orada ama ben takmışım kafayı bildiklerime gerisi yalan. Hepsinin içinde tepeye tırmanan merdivenler , asansörü bilmeyenler sadece aşağıya inerler.

Ve diyorum ki artık, yalnızca kendi camından bakma dünyana, hemen yanıbaşında yükselen blokları farket. Fark etmekle de kalma bir zahmet keşfet. Hani alışmışız ya dünya 3 bloktan ibaret. Ehh bu zihniyette yaşayınca da haftanın bir günü yerin dibi, diğerleri geçer bulutların tepesinde.

İstiyorsan senin eserindir bu dünya. Sen ne kadar özgür, sen ne kadar farkındaysan o kadar yükselirsin hayatta.

t.gezici​