Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalı

Painfully

Well-Known Member
Başarılı Olmak İçin Ne Yapmalı

Herkes başarı için bir şeyler yapıyor. Legal veya illegal yollar kullanarak hedefe ulaşmak için çabalar sarf edilirken, gerçekten başarı için neler lazım acaba?

Sadece çalışmak yeterli mi?
Legal yollar yeterli mi?
İllegal yollar başarı getirse bile kabul eder misin?
Başarıyı para ile ölçmeli miyiz?
Başarı için feda edebileceklerin neler?

Başarı için odaklanmak lazım. Kendine güvenerek ben şuraya varacağım, ben şu olacağım ve buna inanıyorum demen lazım. Kendini hedeflediğin noktadan uzaklaştıracak her türlü etkenden alı koymalısın.
Sistematik olarak kendini geliştirmen lazım. Hiçbir şey tesadüf değil. Bir anda her şey oluvermez. Zamana yayılarak yapılan işler daha kalıcı olur. Sistematiğinde planlamana mutlaka bağlı olmalısın. Saat 20,00 de ders çalışılacaksa saat 22,01 de derse başlamış olmalısın.
Azim sihirli kelimedir başarıda. Azimli ol, kendine güven. “Ben Başarabilirim” demelisin kendine. Önüne engeller çıksa da bıkmadan, yılmadan devam etmelisin. Asla pes etme. Her yaptığın yanlış sana daha fazla güç vermelidir. Yanlışların seni boğmasın, yeri geldiğinde poliyannacılık yap ama küsme kendine. Her zaman hayatta zikzaklar olacak. Bir inecek bir düşeceksin. İndiğinde üzülme, çıktığında gururlanma.
Zaman senin en büyük yardımcın ve en büyük düşmanın. Zamanı kullanmasını bil. Geçen zaman geri gelmez. Kaçırdım diye bırakma kendini. Yeni bir sabahın doğumunda başarabileceklerini düşün.​